Postizanje uspjeha trkača uz malo pomoći podataka

Analiza podataka infiltrirala se čak i u amaterske sportove, uglavnom zbog sposobnosti mobilnog telefona da prati performanse iz trenutka u trenutak.

Trkači na daljinu bili su među prvim sportašima koji su prihvatili mobilne telefone kao alate za poboljšanje performansi, s aplikacijama kao što su Runmetar GPS (3 USD na Apple), Endomondo Sports Tracker Pro (4 USD na Jabuka i Android , s besplatnim ograničenim verzijama) i MapMyRun+ (besplatno na Android , ili 2 USD Jabuka , kao iMapMyRun+) pomaže trenirati trkače do novih visina.

Ove su aplikacije gurale jedna drugu iako su ih jurile slične aplikacije Nikea, Googlea i Adidasa. A natjecanje je, očekivano, donijelo dobre stvari za trkače.

Najosnovniji trik softvera je bilježenje brzine i udaljenosti trkača na karti - što u doba mobilnih telefona s GPS-om nije revolucionarno. No, aplikacije također omogućuju trkačima, šetačima i biciklistima da prikupljaju i dohvaćaju informacije o svojim vježbama s bilo kojeg uređaja s internetskom vezom, a neke će javno dijeliti rute koje bi stranci mogli slijediti.

Otkrio sam suptilne, ali važne razlike u tri visoko ocijenjene aplikacije koje su dostupne na Apple i Android telefonima. Ljudi koji žele da ih aplikacija vodi kroz besplatni trening trebali bi razmotriti miCoach ( Jabuka i Android ). Iskusni trkači kojima je potrebno manje treniranja dobro će se snaći bilo s MapMyRun ( Jabuka ili Android) ili Endomondo ( Jabuka ili Android ), ali Endomondo ima više elemenata društvenih mreža, dok MapMyRun ima više značajki povezanih s prehranom.

Vlasnici iPhonea trebali bi razmotriti Runmeter GPS (3 USD), koji kombinira elemente treniranja miCoach-a s društvenim značajkama Endomonda u čistom paketu koji je jednostavan za korištenje.

Od besplatnih aplikacija, miCoach je dobar izbor. Možete ići trčati ili hodati i naložiti da aplikacija prati vaš napredak, ili možete birati između unaprijed pripremljenih treninga različitih razina, uz automatizirani trener koji vas prati. Treninzi su posebno dobri za one koji trče ili hodaju na traci za trčanje.

Kao i kod Endomonda i MapMyRuna, miCoach svoje podatke šalje na personaliziranu web stranicu na kojoj možete pregledati svoj trening i pročitati savjete za izvedbu ili provjeriti treninge prijatelja koji koriste uslugu. Registracija je besplatna.

MiCoach je nešto manje višeznačan od ostalih koje sam isprobao.

Uzmite Endomondo Pro, na primjer, koji ide toliko daleko da prijateljima omogućuje praćenje vaših treninga u newsfeedu, u stvarnom vremenu, i slanje poruka koje vam se čitaju naglas dok trčite.

Zamislite da pokušavate nadmašiti prijateljevo najbolje vrijeme na određenoj ruti i da vam taj prijatelj priča o smeću u glavi dok se približavate posljednjoj dionici.

Endomondo također uključuje ozbiljnije komponente koje će se svidjeti sportašima koji treniraju na daljinu. Ako, na primjer, postavite vremenski ili kalorijski cilj prije početka trčanja, izdat će se audio ažuriranja tijekom treninga.

Nakon toga, unutar aplikacije možete dohvatiti važne podatke kao što su vrijeme razmaka, prosječna brzina, maksimalna brzina, nadmorska visina i nadmorska visina ili pregledati te podatke na svojoj stranici Endomondo.com.

Android verzija aplikacije također uključuje način rada niske potrošnje, u kojem se lokacija sportaša provjerava rjeđe nego u normalnom načinu rada aplikacije, te je stoga posebno korisna za bicikliste i ultramaratonce.

Slika

Endomondo je također napravio zadivljujući posao držeći ove značajke ograničenim na jednostavnom, svijetlom sučelju, s velikim gumbima pogodnim za palac koje sportaš može pogoditi brzim pogledom.

Svidio mi se i taj aspekt Runmeter GPS-a.

Runmeteru nedostaje namjenska web stranica na kojoj možete pregledavati treninge, ali vam omogućuje slanje podataka e-poštom na određeno odredište ili izvoz izravno na Dailymile.com, web-mjesto društvenih medija za praćenje i dijeljenje treninga.

Aplikacija također uključuje značajku daljinskog razgovora o smeću sličnu Endomondovoj, kao i značajku treniranja sličnu onoj na miCoachu.

Ako vam se ne sviđa robotski glas koji dolazi standardno s aplikacijom, možete odabrati jednu od 10 alternativa za 1 dolar po komadu.

Ako imam prepirku s općenito izvrsnim MapMyRun-om, sučelje često izgleda mračno i rijetko u usporedbi sa svojim konkurentima.

Osnovne komponente su otprilike iste, jer softver prati važne podatke iz treninga. Tu su i neki društveni elementi Endomonda i Runmetera, iako vaši prijatelji ne mogu ni izdaleka upasti u vaše trčanje dok gledaju vaš napredak na svojim računalima.

Opet, MapMyRun ima neke korisne značajke koje nedostaju ostalima. Prvo, MapMyRun ima centar za ishranu u kojem možete bilježiti obroke, težinu i potrošnju vode te pratiti svoj kalorijski proračun.

A za razliku od Endomonda i Runmetera, MapMyRun korisnicima omogućuje kontrolu nad svojom glazbom unutar aplikacije, tako da je ne morate zatvoriti i otvoriti svoj glazbeni player za brzo premotavanje pjesme naprijed.

Ovisno o tome gdje živite, MapMyRun-ova web stranica također može biti mnogo korisnija od one Endomonda.

Jedna od najboljih značajki obiju web-mjesta je ta što omogućuju trkačima da se prijave i vide rute koje su predložili drugi. Ali u mom prigradskom gradu Connecticutu bilo je mnogo lokalnih ruta koje su zabilježili korisnici MapMyRuna, dok Endomondo nije ponudio nijednu. Također, Endomondove karte ruta ne pokazuju nadmorsku visinu i ne možete pretraživati ​​rute za važne oznake poput brda ili ravnice.

Web stranica MapMyRun također korisnicima omogućuje provjeru ruta koje su trčali i drugih ruta koje bi željeli trčati. Sve u svemu, web stranica je superiornija od onih koje nude konkurenti.

Naravno, ako vam se sviđaju ove značajke, ali vam je neka druga aplikacija privlačnija, dovoljno je jednostavno se osloniti na web-mjesto MapMyRun baš kada je to potrebno i držati se Endomonda ili Runmetera.

Na taj način, ako želite izvikivati ​​uvrede na prijatelja dok se sprema srušiti vaš dragi rekord, ta je opcija još uvijek dostupna.

Brzi pozivi

Obožavatelji TV serije Dexter možda će cijeniti aplikaciju Pokret samoglasnika (1 USD na Appleu), zabavna zagonetka riječi Dexterovog producenta Roberta Lewisa. ... Živjeli , besplatna aplikacija na Appleu, omogućuje vam dijeljenje fotografija bilo čega ili bilo koga za koga vjerujete da je vrijedno navijanja. ... Sa WallitApp (besplatno na Appleu), svojevrsna aplikacija za virtualne grafite, pišete ili snimate multimedijske poruke ili objesite fotografije koje se pojavljuju kada drugi pogledaju to mjesto s aplikacijom.