Aplikacije kao turistički vodiči kroz muzeje New Yorka, korak po korak

Sljedeći put kad budete namjeravali posjetiti muzej, učinite sebi uslugu i prvo navratite u svoju omiljenu trgovinu aplikacija.

Većina institucija još nije izradila mobilnu aplikaciju, ali kao grupa muzeji idu u tom smjeru. U posljednjih nekoliko mjeseci, Muzej moderne umjetnosti i Američki prirodoslovni muzej u New Yorku objavili su besplatne aplikacije; Muzej holokausta u Los Angelesu; i Muzej moderne umjetnosti San Francisca (koji također ima Android aplikaciju).

Nedavno sam testirao najnovije muzejske aplikacije za New York. Iako imaju izrazito različite pristupe, oni pokazuju golem potencijal tehnologije da pomogne ljudima da maksimalno iskoriste posjet muzeju.

Također mogu pokazati na toalet u žurbi.

Museum of Natural History Explorer, koji je stigao u srpnju, ima navigacijski sustav koji, iako je pogrešan, pomaže korisnicima da lakše pronađu eksponate i muzejske sadržaje nego s tiskanom kartom.

Tijekom posjeta muzeju sa suprugom i dvoje djece, na primjer, znali smo da se ne možemo uhvatiti u koštac s cijelom zgradom za nekoliko sati, pa smo otvorili odjeljak Tours u aplikaciji i odabrali Highlights Tour između četiri navedena itinerera. (Mogli smo pronaći i određene eksponate u lijepo uređenom imeniku.)

Highlights Tour uključuje tri opcije, ovisno o broju željenih stanica. Prava čarolija aplikacije počinje kada pronađe najbližu atrakciju ili zacrta smjer između vas i bilo kojeg drugog izloška koji odaberete.

Nažalost, može biti nepouzdan. Na raznim mjestima u muzeju ?? u blizini izložbe Giant Sequoia, da spomenemo jednu ?? uređaj me teško pronašao.

Slika

Glasnogovornik Lowell Eschen rekao je da muzej još uvijek rješava nedostatke u svojoj tehnologiji geolokacije. Ali čak i kada vas aplikacija ne može uočiti, karta nudi upute korak po korak do izložbe s posljednjeg mjesta na kojem vas je vidjela, tako da možete lako pronaći put.

Navigacijski sustav također ukazuje na blagovaonice, trgovine, izlaze i zahode.

Aplikacija je besplatna, ali ja bih sa zadovoljstvom platio pronalazač zahoda kada smo bili u blizini Lucy, legendarnog Australopithecus afarensis, kada su moja djeca čula zov prirode. Umjesto da lutam hitnim krugovima tražeći muzejskog radnika ili natpis na toaletu, pritisnuo sam dva gumba na iPhoneu i to nas je dovelo do olakšanja.

Za provjeru stvarnosti, kasnije istog dana posjetili smo Metropolitan Museum of Art, koji nema posebnu aplikaciju. Pronalaženje zahoda nije bio problem, budući da Met prilično vrvi zaštitarima koji mogu voditi posjetitelje. Ali više bih volio više vođeno, višedimenzionalno iskustvo od Metove papirnate karte.

Puristi će tvrditi da su muzeji stvoreni da se izgube, a da umjetnost nije stvar učinkovitosti. Ali do 16 sati imali smo gladnu djecu s bolnim nogama i morali smo stići na vlak. Na našem popisu ostao je samo hram Dendura. Izgubiti se u Dutch Mastersu nikoga ne bi obogatio.

Nekoliko dana kasnije sam otrčao u Muzej moderne umjetnosti i otkrio da je njegova nova iPhone aplikacija od velike pomoći. (Glavni programer aplikacije u MoMA-i, Spencer Kiser, rekao je da se muzej nada da će do kraja godine objaviti Android aplikaciju i web stranicu prilagođenu drugim mobilnim uređajima poput BlackBerryja.)

Aplikacija MoMA dobra je u vođenju posjetitelja po muzeju, s odgovarajućom zemljopisnom kartom i popisom izložaka od kata do kata, ali njezino pravo slatko mjesto su audio-ture Modern Voices.

Umjesto da stojim u redu za jedan od audio uređaja u muzeju ili potpuno preskočim audio i probijam se pored gomile kako bih pročitao opise zidova, izvukao sam svoj iPhone.

Stajao sam ispred Kare Walker's Gone: An Historical Romance of a Civil War as It Occurred b’tween Thighs of One Young Negress and Her Heart, na drugom katu MoMA-e. Zahvaljujući opisu gospođe Walker, iskustvo je daleko nadmašilo ono što bi bilo s mojim lijenim okom.

Slika Aplikacija American Museum of Natural History ukazuje na put do atrakcije.

Aplikacija također može odvesti korisnike u audio obilazak različitih katova prije nego što uopće uđu u muzej, ali samo oko 15 posto radova ima audio nadopunu, a neka od tih djela ne mogu se prikazati u aplikaciji zbog ograničenja autorskih prava. (To je bio slučaj s radom gospođe Walker.)

Softver uključuje još jednu privlačnu značajku, u kojoj korisnici mogu e-poštom poslati snimku određenog rada, a ona će stići primatelju s markom MoMA na fotografiji. Tri fotografije koje sam poslao nikada nisu stigle, ali gospodin Kiser je rekao da nije čuo slične pritužbe.

Osim aplikacija za muzeje, korisnici iPhonea također mogu dobiti pomoć u pronalaženju muzeja i izložaka u New Yorku i Washingtonu uz aplikacije Vodič kroz muzeje (3 USD za New York, besplatno za Washington). New York Art iPhone aplikacija (1 USD) dostojan je rival.

Korisnici iPada također mogu provjeriti novu aplikaciju Diana Curran (5 USD), koja je svojevrsna interaktivna knjiga stolića za kavu, koja sadrži fotografije snimljene tijekom posjeta muzeja gospođe Curran.

Uz iznimku aplikacije San Francisco MoMA, korisnici Androida nemaju mnogo mogućnosti specifičnih za muzej. Oni mogu lako pronaći obližnje muzeje s besplatnom aplikacijom Museum, koja je brza i općenito učinkovita, iako je malo plitka.

Wolf Mountain Apps, također, nudi interaktivnu kartu s web-vezama na web stranicu institucije, u svojim besplatnim aplikacijama Montreal Museums i Stockholm Museums. Androids Future, još jedan programer, predstavlja detaljnije informacije za gradove kao što su Philadelphia i Boston, kroz svoje besplatne aplikacije kao što su Museums in Philadelphia.

Korisnici BlackBerryja mogu isprobati aplikaciju Artnear za slične informacije. Ili, ako se slučajno nađu u blizini Gatineaua u Quebecu, mogu preuzeti aplikaciju Canadian Museum of Civilization, koja nudi interaktivne tlocrte, kalendar događaja i audio obilaske (dostupno i na Apple uređajima).

To je otprilike onoliko blizu koliko možete doći kombinaciji Prirodoslovnog muzeja i aplikacije New York MoMA. Drugim riječima, vlasnici BlackBerryja konačno mogu testirati gotovo najsuvremeniju aplikaciju.

Samo moraju stići u Quebec kako bi ga iskoristili.

Brzi pozivi

Obožavatelji Binga sada imaju prečac na Android telefonima. Aplikacija Bing je besplatna, ali zasad je dostupna samo na Verizon telefonima. ... Korisnici BlackBerryja mogu ponovno napuniti svoju Starbucks karticu ili provjeriti stanje dok su na putu uz besplatnu mobilnu aplikaciju Starbucks Card. Aplikacija, koja je također dostupna za iPhone i Android uređaje, također će vas uputiti na vašu sljedeću šalicu Jave. Idite na Starbucks.com za aplikaciju.