CVS i Healtheon/WebMD obrazac partnerstva

10. siječnja 2000

CVS i Healtheon/WebMD formiraju partnerstvo JUSTIN DINI

NYTimes.com/TheStreet.com, 18:00 Lanac drogerija CVS i tvrtka za zdravstvenu njegu Web Healtheon/WebMD dogovorili su se o formiranju ekspanzivnog dugoročnog partnerstva koje uključuje elektroničku ljekarnu, objavile su tvrtke u ponedjeljak.

povezani članci

Healtheon/WebMD kupuje Kinetru

(21. prosinca 1999.)

News Corp. ulaže gotovo milijardu dolara u Healtheon/WebMD

(7. prosinca 1999.)

Healtheon/WebMD je pao za više od 8 posto nakon objavljivanja većeg gubitka od očekivanog

(12. studenog 1999.)

Healtheon i WebMD planiraju kupiti uslugu vijesti

(1. srpnja 1999.)

Očekuje se da će se Healtheon spojiti s WebMD-om u zamjeni zaliha

(15. svibnja 1999.)

CVS je zatvoren u ponedjeljak 16. 1., ili 0,17 posto, na 37 9/16. Healtheon/WebMD zaključio je 7/16, ili 1,15 posto, na 38 9/16.

Za Healtheon je ovaj ugovor posljednji u nizu nedavnih partnerstava osmišljenih kako bi povećali vidljivost svoje robne marke. U prosincu je tvrtka objavila da će medijski div News Corp. uložiti milijardu dolara u tvrtku, što je ugovor koji uključuje promociju u medijskim objektima News Corp. kao što je televizijska mreža Fox.

Prema uvjetima sporazuma, CVS.com postaje ekskluzivna ljekarna za Healtheon/WebMD, dopuštajući da se recepti i druge transakcije u potpunosti olakšaju elektroničkim putem od trenutka kada ih izdaje liječnik pacijenta, kažu tvrtke.

Svaka će tvrtka drugoj pružati podršku za promociju, marketing i oglašavanje. Osim recepata, potrošači koji posjete stranicu Healtheon/WebMD moći će kupiti lijekove bez recepta, vitamine, biljne proizvode i kozmetičke artikle s CVS.com. U međuvremenu, posjetitelji CVS.com sada će imati pristup zdravstvenim informacijama, sobama za razgovor i drugim ponudama Healtheon/WebMD.

Petogodišnje partnerstvo, čiji financijski uvjeti nisu objavljeni, nije ograničeno na web. U svom lancu od 4.100 trgovina, CVS će prikazivati ​​bannere za prozore s brendom Healtheon/WebMD i druge natpise u trgovinama. Logotip Healtheon/WebMD pojavit će se u CVS cirkularima i na CVS vrećicama za kupnju. Tvrtke su izjavile da će također raditi na tome da potrošačima omoguće mogućnost preuzimanja i dostave u trgovini.

Prema sporazumu, Healtheon/WebMD će također pružiti CVS-u rješenja za back-office temeljena na internetu, uključujući povezivanje CVS-a s osiguravajućim društvima i upraviteljima ljekarničkih beneficija.

Dogovor ispunjava ono što je bila 'velika rupa' za Healtheon/WebMD, rekao je David Restrepo, analitičar u tvrtki za web istraživanje Jupiter Communications. 'Sada ćete moći otići na stranicu Healtheon/WebMD i moći kupiti nešto, što prije niste mogli.'

Restrepo je dodao da se kroz partnerstvo s CVS-om, Healtheon/WebMD također povezuje s Merck-Medco Managed Care, podružnicom farmaceutskog diva Merck & Co., koji je jedan od najvećih upravitelja ljekarničkih beneficija u zemlji. Taj bi se odnos mogao pokazati i unosnim u budućnosti, istaknuo je Restrepo. (Merck je pao 2 3/16, ili 2,92 posto, na 72 3/4.)

Iako je aspekt izgradnje robne marke u ugovoru svakako blagodat, aspekt poslovanja između poslovnih i poslovnih usluga, prema kojem će Healtheon ubirati naknadu za svaku obrađenu transakciju, mogao bi biti pravi ključ za sporazum kao izvor prihoda , rekao je Jeffrey Peters, analitičar s Dean Rauscher Wessels.

'To je vrlo dobra prilika', rekao je Peters. 'Najveća briga je izvršenje na B2B strani.' A liječnici koji su dio Healtheon/WebMD mreže sada će voziti pacijente u CVS ljekarne zbog učinkovitosti u isporuci recepata, dodao je Peters.

Peters ocjenjuje Healtheon/WebMD kupnjom, ali ne pokriva CVS. Njegova tvrtka nije izvršila nikakvo osiguranje ni za jednu tvrtku.