ZASTOJ; Stranice za pomoć u domaćoj zadaći (ili, pas je pojeo moj U.R.L.)

Suočimo se s tim: riječ domaća zadaća jednostavno ne uzbuđuje učenike čak ni kada to čini ideja o učenju nečeg novog. Kao dijete provodio sam sate svake večeri uspoređujući bilješke s prijateljima i razmjenjujući ideje o različitim temama. Kao vodiče imali smo enciklopedije i udžbenike, a ako smo imali sreće, imali smo pomoć i od roditelja. Ali najveći resurs koji smo imali bili su jedni drugi.

Današnji se učenici i dalje oslanjaju jedni na druge za pomoć u zadaći, ali sada komuniciraju u sobama za razgovor i mogu ići na veliku informacijsku magistralu bez prekidanja svog online razgovora. A za mnoge studente enciklopediju knjižnice zamijenile su tražilice poput Yahooligansa i Searchopolisa. A sada na Netu postoji mnogo web-mjesta dizajniranih posebno za pomoć učenicima u izradi domaćih zadaća. Neki se oslanjaju na stručnjake koji odgovaraju e-poštom ili razgovaraju sa studentima. Drugi rade kao klirinške kuće web-mjesta dajući poveznice na obrazovne stranice prilagođene djeci u različitim predmetnim područjima.

Kao eksperiment, nedavno sam prikupio tjedni zadatak za učenike petog razreda u svojoj školi. Donio sam udžbenike kući kako bih završio zadatke, ali sam se prvenstveno oslanjao na internet i razne stranice za pomoć u domaćim zadaćama da odgovore na moja pitanja. Pokušao sam uravnotežiti uzvišeni cilj učenja što je više moguće kroz svaki zadatak s preuobičajenom težnjom da odgovore dobijem što brže i lakše. Kako moja majka kaže, učinjeno je lijepo.

Ono što sam otkrio je da su web-lokacije za domaće zadaće često pouzdane i točne te da neke pružaju nevjerojatno brze odgovore. Oni su prikladan način da dobijete odgovore u roku od nekoliko dana, ali ako radite na kraćem roku, morate pronaći mjesto za podučavanje uživo. Također sam otkrio da je lako dobiti gotovo previše pomoći -- dobre vijesti za učenika koji treba brzo rješenje i potencijalno loše vijesti za učitelje i roditelje. Bilo koja stranica koja nudi razmjenu e-pošte s učiteljima ili internetsku sobu za razgovor sa stručnjacima iz predmetnog područja, daje djetetu priliku da postavi pitanje i dobije točan odgovor prije nego što pokuša odgovoriti na njega bez pomoći. Stručnjaci na mreži ne mogu odrediti kome je potrebna pomoć, a tko samo prečac.

AMERIKA ONLINE POMOĆNIK ZA DOMAĆE ZADAĆE

Nikada nisam bio obožavatelj AOL-a - smatram da je to nepotreban prečac za studente koji bi trebali naučiti upravljati informacijama na webu. Ali prošle godine kada sam u sobi od 80 učenika petog razreda pitao koristi li netko od njih AOL, otprilike 90 posto učenika podiglo je ruke, pa sam mislio da njegovo područje za domaće zadatke zaslužuje pogled.

AOL-ov odjeljak Homework Helper na svom kanalu Kids Only pokazao se ugodnim iznenađenjem. Ima 1700 dobrovoljnih učitelja i tutora i više od 100 vršnjačkih mentora. Većina tutora su certificirani učitelji koji navečer volontiraju iz svojih domova. Vršnjački tutori su učenici u dobi od 16 do 18 godina, od kojih mnogi dobivaju bodove za radni sat u srednjoj školi za svoj rad s AOL-om. Iako to nije jasno objašnjeno na web stranici, učitelji se mogu identificirati na cijeloj stranici prema prefiksima korisničkog imena AAC za učitelje i HHPT za vršnjačke mentore. Jedini problem je shvatiti kamo se točno obratiti za pomoć.

Stranica AOL sadrži elemente zajedničke većini web-mjesta pomoći koje sam posjetio: web tražilicu i enciklopediju. Na stranici sam također pronašao koristan online rječnik i tezaurus. Svako glavno područje kurikuluma ima poveznicu koja vodi do aktivnosti koje se labavo temelje na predmetu. Na primjer, klikom na poveznicu Društveni studiji pozivaju se igre geografije, karte i safari igra. Aktivnosti se razlikuju u stvarnoj obrazovnoj vrijednosti. Dva najistaknutija odjeljka stranice su oglasna ploča Pitajte učitelja i sobe za podučavanje. AOL kaže da stranica pomaže prosječno 4.000 učenika u učionicama svaki tjedan i odgovara na 2.500 pitanja putem oglasne ploče.

Ask a Teacher je isprva bio pomalo zbunjujući, ali kad sam se naviknuo na njegovu nezgrapnu navigaciju, pokazao se iznimno korisnim. Vi birate predmet, zatim područje kurikuluma i razinu razreda. Zatim postavite svoje pitanje. Učitelj će objaviti odgovor ili odgovor na oglasnoj ploči u roku od 48 sati. To funkcionira, ali traženje odgovora može biti teško. U petak navečer objavio sam znanstveno pitanje na području Prirodoslovlja od petog do šestog razreda. Vratio sam se na stranicu sljedeće nedjelje i tražio, ali nisam mogao pronaći svoje pitanje. Zatim sam pregledao popise jedan po jedan i pronašao svoje pitanje s dva priložena odgovora.

Iako su odgovori bili točni, činilo se da je na njih odgovorio drugi korisnik ili učenik. Učenici moraju sami utvrditi jesu li odgovori vjerodostojni. To može uključivati ​​samostalno pronalaženje odgovora, što narušava svrhu korištenja prečaca, a često postoje stotine poruka za listanje.

Soba za podučavanje AOL-a ono je što ovaj web resurs istinski izdvaja od većine drugih web-mjesta za pomoć u domaćim zadaćama. Područje je organizirana soba za razgovor koja omogućuje studentima da razgovaraju jedan na jedan s online učiteljima. Soba je otvorena većinu radnih dana i u određeno vrijeme tijekom vikenda. Učenici se prijavljuju i odmah se pitaju za njihove razine ocjena i pitanja. Pitanja moraju biti povezana s tematikom sobe za razgovor i nije dopušten razgovor izvan teme. Vidio sam da su neki korisnici suspendirani zbog neprimjerenog ponašanja, a drugi su dobivali upozorenja jer se nisu pridržavali teme. Čak sam i sam prijavio neko sumnjivo ponašanje.

Prijavio sam se malo prije 9 u petak navečer i pitao, za zadatak iz mitologije, kako se Vulkanovo drugo ime. Učiteljica mi je poslala trenutnu poruku u roku od nekoliko minuta s odgovorom: Mr. Spock. Odgovorio sam zbunjeno, ali mi je rečeno da se odjavim. Pitao sam zašto i drugi učitelj mi je poslao e-mail, objašnjavajući da se soba zatvara, ali da će mi pomoći prije odlaska. Učitelj je objasnio zbunjenost drugog učitelja u mišljenju da je 'Vulkan' referenca za 'Zvjezdane staze'. Uspio me uputiti na web stranicu koja je uključivala grčka i rimska imena za većinu bogova. Slijedeći upute učitelja da se pomaknem po stranici, brzo sam pronašao odgovor: Hefest.

Ostala pitanja zahtijevala su veću upornost. Pridružio sam se chat sobi za podučavanje znanosti, naveo svoju razinu razreda i zatim pitao: Ako se biljke jagode razmnožavaju aseksualno (rastu trkačice), zašto imaju sjemenke? Netko čije ime nije imalo AAC ili HHPT prefiks poslao mi je trenutnu poruku. Pitala sam je li ta osoba učiteljica i rečeno mi je da. Učitelj me tada pitao jesam li Židov. Zanemario sam osobno pitanje i ponovio svoj ekstrakreditni izazov. Osoba mi je tada dala netočan odgovor na moje pitanje i opet pitala o mojoj vjeri. Kada sam pitao o relevantnosti ovog pitanja za temu, osoba se odjavila. Lako je prijaviti neprimjereno ponašanje izravno na stranici, što sam i učinio. Ubrzo nakon toga, prošao sam niz tutora koji su pokušali odgovoriti na moj upit. Prvi me je uputio na informativni list o sadnji koji je imao izuzetno težak rječnik. Naposljetku su me uputili na učitelja koji je mogao pružiti pomoć primjerenu ocjeni. Odgovor, da se sjeme koristi za širenje biljke na druga mjesta, još uvijek je potaknuo mnoga pitanja o ovom dvostrukom sustavu razmnožavanja. Učiteljica me uputila na prekrasnu web stranicu sa svime što bih mogao znati o voću. Sve u svemu, bio sam u učionici više od sat vremena kako bih pronašao odgovor na teško pitanje. U konačnici, bilo je lijepo znati da AOL-ovi tutori i drugi resursi mogu pružiti odgovore kada je to potrebno. Može potrajati tri minute ili sat vremena, ali pomoć je tu.

DOMAĆA ZADAĆA CENTRALNA

www.homeworkcentral.com

Ova stranica ima nevjerojatno opsežnu bazu podataka povezanih stranica za pretraživanje. Područje za studente podijeljeno je u tri dijela: za djecu, tinejdžere i fakultete i dalje. Iako još uvijek morate pretraživati ​​da biste pronašli svoj odgovor, web-mjesto izvrsno radi raščlanjivanja tematskih područja u odjeljke kojima se može upravljati.

Na primjer, u odjeljku Djeca postoje 24 predmetna područja, svako s podnaslovima. Znanstvena grupa ima 11 podnaslova, a klikom na bilo koji od njih otvara se dodatni izbor. To pomaže učeniku da suzi pretragu prije nego što stvarno dođe do resursa web-mjesta.

Iako je na ovoj stranici dostupno mnogo resursa, neki od njih su manje nego impresivni. Tragajući u mitologiji, pronašao sam nekoliko tekstom teških i glomaznih poveznica. Na kraju sam pronašao ono što sam tražio, ali trebalo je nekoliko pokušaja.

PITAJTE JEEVES ZA DJECU

www.ajkids.com

Ova tražilica je od velike pomoći u odgovoru na svako pitanje. Ask Jeeves je dugo bio jedna od mojih omiljenih tražilica za iznemogle surfere; stranica za djecu jednako je divna kao i verzija za odrasle.

Korisnik jednostavno upiše pitanje na običnom engleskom, a motor nudi mjesta za pronalaženje odgovora. Postoji čak i mogućnost provjere pravopisa prije slanja pitanja. To je iznimno korisno za studente jer pravopisne pogreške mogu zbuniti čak i najbolju tražilicu.

Ask Jeeves for Kids jednostavan je i učinkovit. Povezuje korisnika samo sa stranicama za djecu.

O.COM

homeworkhelp.about.com

Web-mjesto za pomoć za domaću zadaću About.com jednostavno je za korištenje i jednostavno te pruža dobar prečac do točnih informacija na webu. Dizajniran za tinejdžere, ima sobu za razgovor za studente jednom tjedno, a također vam omogućuje da izravno pošaljete e-poštu svom stručnom vodiču s pitanjima ili pretražujete pitanja na koja ste prethodno odgovorili u odjeljku Foruma. Forum također nudi oglasnu ploču na kojoj korisnici mogu postavljati pitanja.

Na poruke može odgovoriti svatko tko koristi ploču, tako da studentu ostaje da odluči jesu li primljene informacije točne i pouzdane.

Stranica također ima ograničen popis web poveznica u osnovnim predmetnim područjima. Prilično je težak za tekst, ali utilitaran i ostvaruje mnoge iste funkcije kao i AOL stranica.

SKOLASTIČKI

učitelj.scholastic.com/researchtools

Iako je ova školska web stranica promišljeno sastavljena i sigurna za djecu, također je iznimno ograničena. Početna stranica nudi poveznice za učitelje, djecu i roditelje. Među kategorijama u odjeljku Kids je Know Way, koji povezuje dva odjeljka istraživanja: Arhiva članaka i Web vodič.

Arhiva članaka je zbirka od više od 700 članaka iz raznih Scholasticovih publikacija. Iako je broj zvučao impresivno, odjeljak bi bio relativno neprivlačan i od male koristi za učenika osnovne škole.

Ne postoji tražilica za ovaj odjeljak, pa je pronalaženje informacija unutar članka glomazno. Osim ako nisam tražio jedan od ovih vrlo specifičnih članaka, odjeljak ne bi pomogao.

Web vodič je, s druge strane, fantastičan. Ima jednostavnu tražilicu koja pruža lako čitljive sažetke web-mjesta koje odabere. Korisnik može pretraživati ​​po predmetnom području ili tražiti određenu temu ili riječ. Povezane web stranice prikladne su za djecu i, uglavnom, lako razumljive.

TEKMOM: RESURSI ZA STUDENTE

www.tekmom.com/students/index.html

Može li korištenje weba biti poput kolačića i vruće čokolade u olujno poslijepodne? TekMomova stranica Resursi za studente je što bliže možete doći na informacijskoj superautocesti.

TekMom, koja se predstavlja kao učiteljica računalstva u sjevernoj Virginiji i majka sina tinejdžera, sastavila je prekrasnu grupu resursa za roditelje, učitelje i učenike. Izgled je jednostavan, a sadržaj iznimno koristan.

TekMom kombinira bezbroj korisnih poveznica i studentskih resursa na jednom lako navigacijskom mjestu. Postoje četiri glavna područja za studente: alati za pretraživanje, tehnološke riječi, smjernice za citiranje i računalna etika. Područje Alati vodič je za korisne web alate. Uključuje poveznice na tražilice za specifične teme, tražilice stvorene za djecu, online enciklopedije i rječnike, karte i korisne slike.

TekMom uključuje rečenicu ili dvije o svakoj poveznici. Učenik može pretraživati ​​izravno s ove stranice umjesto povezivanja na glavnu stranicu izvora. Na primjer, ukucao sam ''Vulcan'' na linku Encarta Online, kliknuo na Traži i bio povezan izravno s Encartinim referencama o rimskom bogu.

Većina ostalih TekMom odjeljaka je korisna, ali sadrži informacije koje se lako mogu pronaći na drugim web stranicama. Odjeljak Buzzword je koristan popis vokabulara. Postoje upute o tome kako citirati web stranice kao referentne materijale, a stranica Etika sadrži kodeks etičkog korištenja računala. Peti odjeljak, Make Your Own Smiley, razočaravajuća je igra koja učeniku omogućuje stvaranje emotikona ili bočnih smajlića pomoću tipkovnice. Odvlači pažnju od promišljenosti prikazane na ostatku stranice.

CYBERSLEUTH KIDS

www.cybersleuth-kids.com

Divio sam se veseloj početnoj stranici CyberSleuth Kids, koja sadrži svijetle, ali ne uvredljive boje i tekst te lako čitljiv popis referenci. Ali kada sam tražio odgovore, našao sam prijedloge jednako zbunjujuće kao i slijepo pretraživanje na webu.

Za domaću zadaću iz društvenih nauka u petom razredu trebali su mi informacije o Sargonu od Akada, koji je vladao onim što se smatra prvim svjetskim carstvom. Kada sam izvršio opću pretragu za njegovim imenom i imenom nekih područja koje je osvojio, susreo sam se s ponovljenim bilješkama u kojima se govorilo da se poslužitelj stranice nadograđuje i da korisnici „mogu doživjeti degradaciju usluge ili interne pogreške poslužitelja. '' Potom sam posebno pretraživao Povijest i obrazovanje, ali sam našao da se borim s pretjeranim pomicanjem i klikom na uzastopne veze kako bih došao do korisne stranice. To je vrsta pomoći bez koje svi možemo.

INFORMACIJA CENTAR ZA DOMAĆE ZADAĆE

kids.infoplease.com/homework/index.html

Centar za domaću zadaću snažno je i pouzdano rješenje za probleme s domaćim zadaćama. Postoji mnogo načina za pretraživanje ove stranice. Na lijevoj strani zaslona nalazi se sadržaj koji se može pretraživati ​​kako biste suzili upit prema kategoriji. Postoji središnji okvir za pretraživanje koji vam omogućuje pretraživanje svih almanaha stranice, kao i enciklopedije i rječnika. Stručnjaku možete postaviti i određeno pitanje, a tu je i okvir za pretraživanje u kojem možete pregledati sva pitanja na koja ste prethodno odgovorili.

Koristio sam središnje polje za pretraživanje da potražim Hamurabija, drevnog mezopotamskog vladara. Info molim da odgovorite na moje pretraživanje s 2 reference u Dječjem almanahu i 27 u općem almanahu, rječnikom i enciklopedijom. Cijenila sam opciju da ostanem u području orijentiranom na djecu ili da se razgranam ako smatram da su preporučene stranice izgledale zanimljivije. Predložene stranice također su me se dojmile. Ova jednostavna pretraga pružila je više nego dovoljno informacija za domaći zadatak. Također sam pretražila odgovorena pitanja učenika i pronašla dva odgovora koja su mi pomogla proširiti razumijevanje. Kad sam postavio svoje pitanje Infoplease Homework Helpers, našao sam odgovor brz, ali razočaravajući. Tražio sam objašnjenje stabala razlomaka za svoj matematički zadatak u petom razredu. Infoplease pomagači su odgovorili u roku od nekoliko sati, ali nisu mogli odgovoriti na moje pitanje. Uključuju vezu na Pitaj dr. Matha (forum.swarthmore.edu//dr.math/dr-math .html), koja je bila korisna, ali nije dala jednostavan odgovor.

Također sam pitao Infoplease je li Babilon dio Mezopotamije. Opet sam dobio odgovor u roku od nekoliko sati. Odgovor me uputio na vrlo dobar enciklopedijski članak. Iako sam bio zadivljen društvenim studijima i pomoći engleskog u Infopleaseu, ne bih ga preporučio za pomoć iz matematike. Jače je očito u humanističkim znanostima.

B. J. PINCHBECKOVA POMOĆNIK U DOMAĆOJ ZADAĆI

www.bjpinchbeck.com

B. J. Pinchbecku je teško odoljeti. Godine 1996., kada je B. J. imao 9 godina, on i njegov otac Bruce stvorili su ovu stranicu za pomoć u domaćim zadaćama kako drugi učenici ne bi morali pretraživati ​​cijeli web u potrazi za dobrim obrazovnim materijalom. Trebalo im je dva dana da svoju stranicu pokrenu, a danas ima poveznice na 570 stranica. B. J. i njegov otac provode oko pet do sedam sati tjedno održavajući ovu impresivnu stranicu, a njihov rad se vidi.

Osobnost B. J. stranici daje iskren stav i daje inspiraciju studentima da budu sigurni, kreativni i produktivni kao što je B. J.. Početna stranica sadrži sažeto objašnjenje stranice na desnoj tri četvrtine stranice i tablicu sadržaja na lijevoj strani. B. J., učenik sedmog razreda u okrugu Beaver, Pa., pruža web resurse; učenik mora pronaći onu koja je najbolja za svaku domaću zadaću. Svaki od B. J. prijedloga dolazi s njegovim kratkim komentarom, koji se obično odnosi na snagu preporuke stranice.

Posebno me se dojmio popis matematičkih resursa na B.J.-evoj stranici. Stranica uključuje neke prave web dragulje kao što su Ask Dr. Math i Coolmath.com (www.coolmath .com). Ali pazite: stranica za koju B. J. kaže da koristi za svoje vlastite zadatke, Webmath.com (www.webmath.com), riješit će probleme umjesto vas bez objašnjenja procesa.

XpertSite.com (www.xpertsite.com) sponzorira web-mjesto B. J.-a i na njemu ima istaknut oglas. Xpert korisnicima omogućuje postavljanje pitanja stručnjaku o bilo kojoj temi. Bruce Pinchbeck izvještava o dobrim rezultatima od ljudi koje je spominjao. Smatrao sam da je Xpert malo krut, ali relativno koristan. Na web-stranici B. J.-a postoji nešto dodatnog oglašavanja, ali je suptilno i neuvredljivo. Prihodi od oglašivača i sponzora pomažu u podmirivanju troškova održavanja stranice, a preostala dobit ide u fond za fakultete B. J.-a.