Korisnik

Korisnik može se odnositi na bilo što od sljedećeg:

Korisnik računala

1.Alternativno se naziva i krajnji korisnik , do korisnik je bilo koja osoba koja nije uključena u podršku ili razvoj računala ili usluge. Na primjer, krajnji ste korisnik računala koje koristite kada za pomoć zatražite tehničku podršku.

Generički tipovi korisnika

Korisnici računala mogu se podijeliti u sljedeće skupine ovisno o tome koliko korisnik računala ima iskustva s računalom.

  • Napredni korisnik , hardcore korisnik ili moćni korisnik - Korisnik s naprednim znanjem o računalnom softveru i hardveru koji ne zahtijeva pomoć.
  • Slučajni korisnik ili redoviti korisnik - Korisnik koji ima određeno računarsko iskustvo i može se kretati i koristiti računalom bez veće pomoći.
  • Osnovni korisnik , početnik , vijesti , ili novajlija - Korisnik koji je počeo koristiti računalo i treba mu puno pomoći.

Određene vrste korisnika računala

Korisnik računala također se može podijeliti na bilo koju od sljedećih specifičnijih vrsta korisnika računala na temelju načina na koji koriste računalo.

dva.DO korisnik je drugo ime računa koji se može prijaviti na računalo ili uslugu. Na primjer, ljudi koji se prijave na forume Computer Hope smatraju se korisnik ili član. Bilo koje računalo, usluga ili program s više računa koristi korisničke račune koji svakom korisniku daju osobne podatke dozvole , postavke i drugi podaci koji nisu dostupni drugim korisnicima.